Ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω της πλατφόρμας Truth Social, δήλωσε ότι τόσο το Ισραήλ όσο και το Ιράν επιδιώκουν μία άμεση κατάπαυση του πυρός και ότι οι τελικές διαπραγματεύσεις για την ειρήνη προοδεύουν.
Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ τόνισε ότι οι δύο πλευρές «πρέπει να κινηθούν γρήγορα», προειδοποιώντας ότι ο αποκλεισμός θα παραμείνει σε πλήρη ισχύ μέχρι να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία. Ανέφερε επίσης ότι η άγνοια ή η ανοησία μπορεί να σταθούν εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις.
Επιπλέον, ο Τραμπ είχε προηγουμένως ζητήσει από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του Ιράν, αναφέροντας ότι η κατάσταση έχει γίνει όλο και πιο αντιδημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά με τις ενδιάμεσες εκλογές να πλησιάζουν.
Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, οι ιρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν περίπου 30 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ, ενώ ο ισραηλινός στρατός αντεπίθεσε, πλήττοντας στρατηγικές υποδομές στο Ιράν.
Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, προειδοποιεί ότι είναι έτοιμη για μια παρατεταμένη σύρραξη, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να δηλώνουν ότι οι επιθέσεις κατά των ενεργειακών υποδομών θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.
![]()

