Ανοιχτό και πάλι το πέρασμα της Ράφα για να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Σύμφωνα με τον Παλαιστινιακή Ερυθρή Ημισέληνο 12 φορτηγά μετέφεραν φάρμακα, τρόφιμα και νερό.

Τη στιγμή που όσοι έχουν ξένη ή διπλή υπηκοότητα και έχουν παγιδευτεί στο θύλακα ακόμη περιμένουν το πράσινο φως για να περάσουν στην Αίγυπτο, άνοιξε το πέρασμα της Ράφα για μία ακόμη φορά προκειμένου να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια στην πολύπαθη Γάζα.

propoli

Σύμφωνα με τον Παλαιστινιακή Ερυθρή Ημισέληνο 12 φορτηγά μετέφεραν φάρμακα, τρόφιμα και νερό.

Όπως και τις προηγούμενες φορές που άνοιξε το πέρασμα της Ράφα, που είναι και το μοναδικό που επιτρέπουν να ανοίξει οι αρχές της περιοχής, δεν έγινε μεταφορά καυσίμων τα οποία, όπως λένε, οι Παλαιστίνιοι είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των δομών και των νοσοκομείων.

Από την πλευρά τους οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι δεν μεταφέρονται καύσιμα καθώς κατάσχονται από τη Χαμάς.

Συνολικά από το πέρασμα της Ράφα έχουν περάσει 74 φορτηγά.

Την ίδια στιγμή παρατείνεται η αγωνία για τους υπηκόους με διπλή ή ξένη υπηκοότητα που περιμένουν στη Ράφα για να περάσουν στην Αίγυπτο και στη συνέχεια να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Δυτικοί διπλωμάτες εκτιμούν ότι στη Γάζα βρίσκονται περίπου 1.700 Παλαιστίνιοι με ευρωπαϊκή ή αμερικανική υπηκοότητα, οι οποίοι παγιδεύτηκαν από την καταστροφική αεροπορική εκστρατεία του Ισραήλ. Επιπλέον, υπάρχουν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι στη Γάζα που κατέχουν άλλα ξένα διαβατήρια. Πολλοί είπαν ότι οι κυβερνήσεις τους τους είπαν να συμπληρώσουν έντυπα και να περιμένουν στο πέρασμα της Ράφα.

Δείτε επίσης: Στενές σχέσεις με την Πιονγκγιάνγκ λέει ότι θα οικοδομήσει η Μόσχα

Loading