‘Ανθονι Φάουτσι: «Οι ΗΠΑ έχουν σοβαρό πρόβλημα κορονοϊού»

Ο επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άνθονι Φάουτσι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών προειδοποίησε πως «Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές», κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της ομάδας διαχείρισης της κρίσης για τον νέο κορονοϊό του Λευκού Οίκου, αφού λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της χώρας Μάικ Πενς επιχείρησε να καθησυχάσει τους Αμερικανούς για την υφιστάμενη κατάσταση.

propoli

Ο Αμερικανός επιστήμονας απηύθυνε έκκληση ιδίως στους νέους σχετικά με την ατομική ευθύνη τους, υπογραμμίζοντας πως ζουν σε μια «διασυνδεδεμένη» κοινωνία και «Εάν μολυνθείτε, θα μολύνετε κάποιον άλλο, που θα μολύνει με τη σειρά κάποιον άλλο».

«Και στο τέλος, θα μολύνετε κάποιον ευάλωτο, ίσως μια γιαγιά, έναν παππού, έναν θείο σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ένα παιδί με λευχαιμία», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς προσπάθησε να μεταδώσει μια νότα αισιοδοξίας σχετικά με την πανδημία, επισημαίνοντας πως σε 34 πολιτείες φαίνεται πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σταθεροποιείται, ενθαρρύνοντας, εντούτοις, τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και άλλες στρατηγικές με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Δείτε ακόμη:

Νέα εστία μετάδοσης κορονοϊού στην Μπολόνια

Loading