Απειλεί με νέα χτυπήματα η Χαμάς απέναντι στη χερσαία επίθεση του Ισραήλ – «Αιχμαλωτίσαμε πολλούς Ισραηλινούς στρατιώτες»

Έτοιμη να αντιμετωπίσει χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα δηλώνει η Χαμάς.

Για νέα χτυπήματα κατά της ισραηλινής πλευράς προειδοποιεί η Χαμάς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ξεκινάει μία μάχη που θα «επεκταθεί, θα κλιμακωθεί και θα βαθύνει». Την ίδια στιγμή το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ αποφάσισε να πραγματοποιήσει χερσαία επιχειρήση στη Γάζα.

propoli

Συγκεκριμένα το νούμερο 2 της Χαμάς Σαλέχ Αλ Αρούρι δήλωσε ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα, την οποία περιέγραψε ως «το καλύτερο σενάριο για εμάς ώστε να επιλύσουμε τη σύγκρουση εναντίον του εχθρού».

Ακόμη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Shehab, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Σαλέχ Αλ Αρούρι, δήλωσε ότι «ξεκινάμε μια μάχη που θα επεκταθεί, θα κλιμακωθεί και θα βαθύνει, και στόχος της είναι η ελευθερία του λαού μας και το δικαίωμά μας να είμαστε ελεύθεροι και ασφαλείς σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα».

«Αυτή δεν είναι μια καταδρομική επιχείρηση. Είναι μια ολοκληρωτική μάχη. Σκοπεύουμε οι μάχες να έχουν συνέχεια και το μέτωπο να επεκταθεί» ξεκαθάρισε ακόμη. Στο μεταξύ, σε δήλωση του στο Al Jazzera υποστηρίζει ότι η Χαμάς είναι έτοιμη για «το χειρότερο σενάριο».

«Όλα τα σενάρια είναι πλέον πιθανά και είμαστε έτοιμοι για μια ισραηλινή χερσαία εισβολή», σημείωσε με νόημα και συμπλήρωσε ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

«Καταφέραμε να σκοτώσουμε και να αιχμαλωτίσουμε πολλούς Ισραηλινούς στρατιώτες»

Την ίδια στιγμή ο Αλ Αρούρι δηλώνει ότι η Χαμάς έχει αιχμαλωτίσει αρκετούς Ισραηλινούς προκειμένου να οδηγήσει την ισραηλινή κυβέρνηση στην απόφαση της απελευθέρωσης όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ.

«Καταφέραμε να σκοτώσουμε και να αιχμαλωτίσουμε πολλούς Ισραηλινούς στρατιώτες. Οι μάχες συνεχίζονται ακόμη. Όσον αφορά τους κρατούμενούς μας, σας λέω ότι η ελευθερία σας διαφαίνεται σε μεγάλο βαθμό. Με αυτά που έχουμε στα χέρια μας θα σας αφήσουμε ελεύθερους. Όσο συνεχίζονται οι μάχες, τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των αιχμαλώτων» τόνισε.

Ακόμη υποστήριξε ότι έχουν συλληφθεί «ανώτεροι αξιωματικοί» του ισραηλινού στρατού. «Αιχμαλωτίσαμε ανώτερους αξιωματικούς του στρατού κατοχής» ανέφερε. «Υπάρχουν πολλοί Παλαιστίνιοι νεκροί και πολλοί Ισραηλινοί νεκροί, καθώς και αιχμάλωτοι, και η μάχη βρίσκεται ακόμη στο αποκορύφωμά της», συμπλήρωσε.

Ο Αρούρι δήλωσε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα, την οποία περιέγραψε ως “το καλύτερο σενάριο για εμάς για να επιλύσουμε τη σύγκρουση εναντίον του εχθρού”.

Κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα από το BBC αυτή τη στιγμή και οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν σχολιάσει καμία από τις πολλαπλές αναφορές για ομηρία.

Εγκρίθηκε χερσαία επιχείρηση από το Ισραήλ

Νωρίτερα το μεσημέρι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας έθεσε ως πρωταρχικό στόχο του στρατού του Ισραήλ την πλήρη εκκαθάριση των εδαφών της χώρας από τους ένοπλους της Χαμάς.

«Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση» είχε στους συνομιλητές του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο δεύτερος στόχος, ταυτόχρονα, είναι να απαιτήσουμε από τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα για όσα έχει κάνει ως τώρα. Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρωθούν άλλα πεδία, ώστε κανείς να μην τολμήσει και κάνει το λάθος να μπει σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι «στον πόλεμο, πρέπει κανείς να διατηρεί την ψυχραιμία του. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, προκειμένου να πετύχουμε τον ύψιστο στόχο μας, τη νίκη».

Δείτε επίσης: Jerusalem Post: Ανάλυση για το πώς η Χαμάς «έπιασε στον ύπνο» το Ισραήλ

Loading