Απειλές Πούτιν για πυρηνικά: Αν δεχτούμε επίθεση δεν θα επιβιώσει κανείς

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επανέλαβε τη θέση ότι η Ρωσία δεν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά πραγματοποίησε μια “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” για να τον τελειώσει.

Σε μια ετήσια ομιλία του στη λέσχη συζητήσεων “Βαλντάι,” που λαμβάνει χώρα στο Σότσι, ανέφερε ότι η Ρωσία, ως η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, δεν επιδιώκει να αποκτήσει εδάφη από την Ουκρανία.

propoli

Δήλωσε ότι ο λόγος που δεν ήταν ιμπεριαλιστική ή εδαφική σύγκρουση ήταν η παγκόσμια τάξη και πως η Δύση, η οποία είχε χάσει την ηγεμονική της δύναμη, χρειαζόταν πάντα έναν εχθρό και είχε απομακρυνθεί από την πραγματικότητα.

«Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν» ανέφερε ο  Βλαντίμιρ Πούτιν στο think tank Valdai, σε ερώτημα για το αν το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας έχει γίνει παρωχημένο.  «Δεν είμαι έτοιμος να πω αν πρέπει να πραγματοποιήσουμε πυρηνικές δοκιμές ή όχι», σημείωσε, ενώ τόνισε: «Έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία στρατηγικό πύραυλο». «Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία» είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε  ότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτές που θα συμφωνηθούν με συναίνεση».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης στο CNBC: «Ανησυχώ για την πολιτική κρίση στις ΗΠΑ»

Loading