Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα στοχοθετήσει οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα που σχετίζονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ στην περιοχή, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ενοποιημένου κέντρου διοίκησης των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ακολουθώντας πρόσφατο πλήγμα σε ιρανική τράπεζα.
«Μετά την αποτυχημένη εκστρατεία του, ο τρομοκρατικός αμερικανικός στρατός και το βάναυσο σιωνιστικό καθεστώς στοχοθέτησαν μία από τις τράπεζες της χώρας», δήλωσε ο Εμπραχίμ Ζολφακαρί. «Με αυτή την παράνομη και ασυνήθιστη ενέργεια, ο εχθρός μας αναγκάζει να στοχοθετήσουμε οικονομικά κέντρα και τράπεζες που συνδέονται με τις ΗΠΑ και το σιωνιστικό καθεστώς στην περιοχή», πρόσθεσε, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις τράπεζες.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Αμπολφάζλ Σεκαρτσί, δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει στα πρόσφατα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα που έπληξαν κατοικημένες περιοχές.
Ο Σεκαρτσί κάλεσε επίσης τις περιφερειακές χώρες και τους μουσουλμάνους να υποδείξουν «τα κρησφύγετα των ΗΠΑ και των σιωνιστών» για να μεγιστοποιηθούν οι επιπτώσεις των ιρανικών επιθέσεων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις βλάβες στους αμάχους, οι οποίοι κατήγγειλε ότι «χρησιμοποιούνται σαν ανθρώπινες ασπίδες».
![]()
