Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου «βαθύτατα απογοητευτική&,raquo; καθώς έκρινε παράνομο ένα μεγάλο μέρος των δασμών που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του στα εισαγόμενα προϊόντα.
Εκφράζοντας την απογοήτευσή του, ο Τραμπ δήλωσε ότι «ντρέπεται» για λογαριασμό ορισμένων δικαστών, υποστηρίζοντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο «επηρεάστηκε από ξένα συμφέροντα». «Οι ξένες χώρες χαίρονται τόσο πολύ τώρα», είπε.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι έχει στη διάθεσή του μεθόδους που είναι «ακόμη ισχυρότερες» από τους δασμούς και θα χρησιμοποιήσει αυτές τις «εναλλακτικές» λύσεις που θα μπορούσαν να αποφέρουν «περισσότερα χρήματα», όπως υποστήριξε. Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε απογοητευμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι του επιτρέπεται να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με χώρες, να επιβάλει εμπάργκο, να κάνει ό,τι θέλει όχι όμως και να τις χρεώσει με χρήματα.
![]()

