24 εργαζόμενοι της Ρωσικής πρεσβείας απελάθηκαν από την κυβέρνηση της Κροατίας
Ακολουθώντας τα βήματα κι άλλων χωρών της ΕΕ, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως η κροατική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από 24 εργαζομένους της ρωσικής πρεσβείας να αποχωρήσουν από την χώρα, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της «βάρβαρης επίθεσης».
Από τους 24 εργαζόμενους της ρωσικής πρεσβείας οι 18 είναι διπλωμάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το κροατικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής κλήθηκε για να του κοινοποιηθεί η διαμαρτυρία της Κροατίας για τη «βάρβαρη επίθεση στην Ουκρανία και για πολλά εγκλήματα που διαπράχθηκαν (εκεί)».
«Η ρωσική πλευρά ενημερώθηκε για τη μείωση του διοικητικού προσωπικού και άλλων μελών της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ζάγκρεμπ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Δείτε επίσης: Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θα σταματήσει την στρατιωτική επιχείρηση πριν τις διαπραγματεύσεις
- Η εθνική υδατοσφαίρισης ξεκινά με Μαυροβούνιο στο World Cup του Σίδνεϊ
- Νέες ρυθμίσεις για αναπηρία και στέγαση από τον νόμο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής
- Σοβαρές αδυναμίες στον νέο οργανισμό του ΑΠΘ καταγγέλλουν μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
- Σημαντική συνεργασία Ελλάδας και Πορτογαλίας σε άμυνα και οικονομία
- Ανατρεπτική άνοδος στις τιμές του πετρελαίου – Το Brent ξεπέρασε τα 95 δολάρια
![]()
