Ένας ερασιτέχνης δύτης στο Ισραήλ βρήκε ένα ξίφος 900 ετών από την εποχή των Σταυροφοριών
Η λεπίδα ξεπερνά το ένα μέτρο σε μήκος και πιστεύεται ότι ανήκε σε ιππότη, ανακαλύφθηκε από τον Shlomi Katzin και παραδόθηκε στις αρχές. Η επιφάνεια του είναι καλυμμένη με θαλάσσιους οργανισμούς.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ δήλωσε ότι μόλις καθαριστεί και αναλυθεί θα εκτεθεί σε δημόσια θέα. «Το σπαθί, το οποίο διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση, είναι ένα όμορφο και σπάνιο εύρημα και προφανώς ανήκε σε έναν σταυροφόρο ιππότη», δήλωσε ο επιθεωρητής της Αστυνομίας, Νιρ Ντίστελφελντ.
«Είναι συναρπαστικό να συναντάς ένα τόσο προσωπικό αντικείμενο, που σε ταξιδεύει 900 χρόνια πίσω σε μια άλλη εποχή, με ιππότες, πανοπλίες και ξίφη».
Ο δύτης βρέθηκε πάνω στο ξίφος το Σάββατο και για να μην το προλάβει κάποιος κακόβουλος το πήρε μαζί του στη στεριά και το πήγε στο περιφερειακό γραφείο της Μονάδας Πρόληψης Ληστειών και από εκεί παραδόθηκε στο Εθνικό Τμήμα Θησαυροφυλακίου.
Δείτε επίσης: Ισπανία: O πρωθυπουργός υπέρ της κατάργησης της νομικής ασυλίας του μονάρχη
- Ψήφος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις κυρώσεις κατά της Υεμένης: Νέες προτάσεις και προκλήσεις
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 τραυματίες από τη ρωσική επίθεση στο Κίεβο
- Ενταση στις σχέσεις Κίνας – Ιαπωνίας λόγω δηλώσεων Τακαΐτσι για την Ταϊβάν
- Κίνηση εν κινήσει: Οι μικρές ασκήσεις όταν δεν έχετε χρόνο για προπόνηση
- Η πώληση στρατιωτικών ανταλλακτικών αξίας 330 εκατ. δολαρίων στην Ταϊβάν από τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
