Ο υπηρεσιακός διευθυντής της αμερικανικής αστυνομίας μετανάστευσης (ICE), Τοντ Λάιονς, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σχετικά με την κατεύθυνση της πολιτικής μετανάστευσης στις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση έγινε χθες Πέμπτη από τον νέο υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας, Μαρκγουέιν Μάλιν.
Ο υπουργός Μάλιν χαρακτήρισε τον Τοντ Λάιονς ως «εξαίρετο ηγέτη της ICE» και του ευχήθηκε καλή τύχη στη νέα του καριέρα στον ιδιωτικό τομέα. Ο Λάιονς θα ολοκληρώσει τη θητεία του στις 31 Μαΐου.
Διορισμένος από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Μάρτιο του 2025, ο Λάιονς ηγήθηκε της υπηρεσίας που έχει αναλάβει την εκστρατεία κατά της μετανάστευσης, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και κατακραυγή. Ο υπουργός Μάλιν, παρά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, δεν ανέφερε τους λόγους της αποχώρησης ούτε ποιος θα τον διαδεχθεί.
Η ICE έχει κατηγορηθεί για «βάρβαρες μεθόδους» κατά την εκτέλεση της πολιτικής της, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις θανάσιμες επιθέσεις κατά διαδηλωτών, οι οποίες έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην αμερικανική κοινωνία.
![]()

