ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα σε νοσοκομείο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε η στάση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πένς, ο οποίος αρνήθηκε να φορέσει μάσκα επισκεπτόμενος νοσοκομείο.

Ο Πενς, που επισκέφθηκε το προσωπικό του νοσοκομείου και ασθενείς, ήταν ο μόνος που δεν φόρεσε μάσκα σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο.

propoli

Στη συγκεκριμένη κλινική της Μινεσότα, είναι υποχρεωτικό όλοι οι ασθενείς, οι επισκέπτες και τα μέλη του προσωπικού να φορούν μάσκα για την προστασία από την μετάδοση της Covid-19.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δεν χρειαζόταν να φορέσει μάσκα με δεδομένο ότι υποβάλλεται τακτικά σε διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό.

Εφόσον δεν έχω προσβληθεί από τον κορονοϊό, πιστεύω ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα να βρεθώ εκεί, να μιλήσω με τους ερευνητές, με τα φανταστικά μέλη του υγειονομικού προσωπικού, να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους ευχαριστήσω”, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση του νοσοκομείο, τόνισε ότι είχε ενημερώσει σχετικά με τα μέτρα το γραφείο του αντιπροέδρου πριν από την επίσκεψη του.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο Πενς είναι επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού του Λευκού Οίκου.

Στις ΗΠΑ το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνιστά την κάλυψη του προσώπου στους δημόσιους χώρους όπου είναι δύσκολο να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση, όπως τα καταστήματα.

Loading