«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει αυτήν την εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών της G7 την πιθανή επιβολή «πρόσθετων» κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις», είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
«Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτήν την εβδομάδα για το τι θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε», πρόσθεσε.
Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σχεδόν 10 εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου από τον οποίο έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι, εκτοπίστηκαν εκατομμύρια και ισοπεδώθηκαν ολόκληρες πόλεις.
Η Ρωσία ενέτεινε επίσης τα πλήγματα σε στόχους στη δυτική Ουκρανία για να διακόψει τις παραδόσεις δυτικών όπλων, ενώ η σύμμαχός της Λευκορωσία ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας.
Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 6ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, που περιλαμβάνει το σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.
- Ουκρανία: Νέα ρωσικά πλήγματα προκαλούν θανάτους και ζητούνται άμεσες συμφωνίες για κατάπαυση του πυρός
- Συννεφιά και βροχές την Μεγάλη Παρασκευή: Τι να περιμένουμε το Πάσχα
- Έρευνα: Η ποίηση ενισχύει την ευτυχία και την ευημερία
- Ελ Σαλβαδόρ: Επίσκεψη Αμερικανού γερουσιαστή στον Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία, θύμα διοικητικού λάθους
- Πώς η γενιά Ζ ετοιμάζεται να μετασχηματίσει τον επιχειρηματικό κόσμο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης