«Αυτό που είδαμε στον Μπούτσα δεν είναι η μεμονωμένη πράξη μιας μονάδας καθαρμάτων»
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν κατήγγειλε σήμερα μια «σκόπιμη εκστρατεία διάπραξης δολοφονιών, βασανιστηρίων, βιασμών» της Ρωσίας στην Μπούτσα, την πόλη της Ουκρανίας όπου ανακαλύφθηκαν δεκάδες πτώματα μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.
«Αυτό που είδαμε στον Μπούτσα δεν είναι η μεμονωμένη πράξη μιας μονάδας καθαρμάτων. Είναι μια σκόπιμη εκστρατεία για να σκοτώσουν, να βασανίσουν, να βιάσουν, να διαπράξουν φρικαλεότητες», είπε σε δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες για μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τις προσπάθειες των ουκρανικών αρχών στην έρευνά τους για αυτές τις πράξεις, πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.
Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία και σήμερα το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί πως ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου εκτελώντας αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούτσα είναι μια «τερατώδης πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμιση του ρωσικού στρατού.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Πάτρα: Τι απαντάει ο δήμος για τις καταγγελίες κακοποίησης της Τζωρτζίνας
- Αμορίμ προς Σέσκο: «Αποδέξου την κριτική και προσαρμόσου»
- Πάτρα: Σύλληψη καθηγητή για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων
- Πελοπόννησος: Ο τόπος που προσκαλεί τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τα μονοπάτια της ιστορίας και της φύσης
- Απόστολος Γκλέτσος: Η στρέβλωση της εικόνας του θεάτρου και η ανάγκη για σεβασμό
- Η Κύπρος ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τις ελληνικές τράπεζες
![]()
