Μια νοσοκομειακή πηγή του Περιφερειακού Νοσοκομείου είπε ότι μεταφέρθηκαν εκεί περίπου δέκα τραυματίες ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε διάφορα άλλα κέντρα υγείας της ευρύτερης περιοχής
Περίπου 80 πολίτες και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τρις εβδομάδες στην Μπουρκίνα Φάσο, σε επιθέσεις που αποδίδονται σε ένοπλους τζιχαντιστές.
Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή σε επίθεση εναντίον ενός παράνομου χρυσωρυχείου στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, ανέφεραν το Σάββατο κάτοικοι της περιοχής.
«Πολλές δεκάδες ένοπλοι, που επέβαιναν σε μηχανάκια, επιτέθηκαν στο ορυχείο του Κουγκντιγκουίν», κοντά στην Μπάργκα, μια κοινότητα της επαρχίας Ναμεντένγα, ανέφερε ένας κάτοικος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δυστυχώς, μετρήσαμε 20 νεκρούς και ισάριθμους τραυματίες», ο οποίοι μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Κάγια, πρόσθεσε.
Ένας άλλος κάτοικος επιβεβαίωσε την επίθεση, κάνοντας λόγο για 22 νεκρούς. Υποστήριξε ότι οι δράστες «ήταν ένοπλοι και άνοιξαν πυρ εναντίον των εργατών» του ορυχείου. Μεταξύ των θυμάτων ήταν γυναίκες και παιδιά, πρόσθεσε ο ίδιος.
Μια νοσοκομειακή πηγή του Περιφερειακού Νοσοκομείου είπε ότι μεταφέρθηκαν εκεί περίπου δέκα τραυματίες ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε διάφορα άλλα κέντρα υγείας της ευρύτερης περιοχής
Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περίπου 80 πολίτες και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Μπουρκίνα Φάσο, σε επιθέσεις που αποδίδονται σε ένοπλους τζιχαντιστές.
Δείτε επίσης: Στην Τουρκία συνάντηση μεταξύ προέδρων της Ουκρανίας και Ρωσίας
- Ασυλία Τραμπ από ελέγχους της εφορίας: Ο υπουργός Οικονομικών αποφεύγει να απαντήσει
- Επίθεση με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κουβέιτ: Συναγερμός για τις αμερικανικές βάσεις
- Αν προκληθούμε: Στρατηγικές απάντησης της Ελλάδας στην Τουρκία
- Ανατροπή στην κυβερνοασφάλεια: Η NSA συνεργάζεται με την Anthropic για το Mythos
- Επανεισαγωγή μαύρων ρινόκερων στο εθνικό πάρκο Ματουσαντόνα της Ζιμπάμπουε
![]()

