Χώρες που διαθέτουν μεγάλα αποθέματα εμβολίων κατά της COVID-19 να τα μοιραστούν με χώρες χαμηλού εισοδήματος

Επικεφαλής διεθνών οργανισμών που διαμορφώνουν την παγκόσμια πολιτική και έχουν αναλάβει την απόκριση στην κρίση υγείας που έχει προκαλέσει η πανδημία της Covid-19 προέτρεψαν σήμερα τις χώρες που έχουν μεγάλα αποθέματα εμβολίων να τα μοιραστούν με προγράμματα που τα διαθέτουν σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Σε ανακοίνωσή της η Multilateral Leaders Task Force, η οποία περιλαμβάνει τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ανέφερε πως λιγότερο από το 2% των ενηλίκων στις περισσότερες χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν εμβολιασθεί, σε σύγκριση με σχεδόν το 50% στις χώρες υψηλού εισοδήματος.

propoli

«Αυτή η κρίση της ανισότητας στα εμβόλια οδηγεί σε μια επικίνδυνη απόκλιση στα ποσοστά επιβίωσης από την Covid-19 και στην παγκόσμια οικονομία», ανέφερε.

Κάλεσε την Ομάδα των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών –Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και Βρετανία– να τηρήσουν «επειγόντως» τις υποσχέσεις τους για διαμοιρασμό των εμβολίων σημειώνοντας πως ένα ποσοστό μικρότερο του 10% των δόσεων για τις οποίες έχουν δοθεί υποσχέσεις έχουν αποσταλεί.

Οι επικεφαλής των διεθνών οργανισμών παροτρύνουν επίσης τις χώρες να άρουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές εμβολίων κατά της Covid-19.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading