Η Δανία θα επιβάλει εκ νέου περιορισμούς, που θα στοχεύουν στον περιορισμό της ταχείας διασποράς της Covid-19, περιλαμβανομένης της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας
Οι νέοι περιορισμοί περιλαμβάνουν το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από τη 15η Δεκεμβρίου και των εστιατορίων και μπαρ από τα μεσάνυχτα την Παρασκευή. Επιπλέον, ενθαρρύνονται οι Δανοί να εργάζονται από το σπίτι και να ακυρώσουν τις κοινωνικές συναθροίσεις, όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι.
«Συνεχίζουμε να εκτιμάμε ότι είναι δυνατό να κρατήσουμε μεγάλα τμήματα της δανέζικης κοινωνίας ανοικτά, χάρη στη μεγάλη στήριξη προς τα εμβόλια», δήλωσε η Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.
Η πρωθυπουργός της Δανίας έχει επανειλημμένως επαναλάβει ότι η κυβέρνηση θα έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει το ενδεχόμενο να επανεπιβάλει περιορισμούς, όμως η χώρα καταγράφει μια δραματική αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, σε επίπεδα ρεκόρ, τις τελευταίες εβδομάδες.
Δείτε επίσης: Δανία: Στην απομόνωση ο υπουργός Υγείας που νοσεί από κορονοϊό
- Θλίψη για τη απώλεια του Χρυσόστομου Σταμούλη από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο
- Εντατική κατάσταση στο Κίεβο – Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής προμηνύουν κρίσιμες εξελίξεις
- Συναγερμός στο Κίεβο για πιθανό αεροπορικό πλήγμα – 14 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις πριν από τη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι
- Ηρακλής: Στο 3ο Pool της European North Basketball League
- Περιοριστικοί όροι για πέντε ανήλικους κατηγορούμενους ληστείας 15χρονου