Δείτε live: Από την Αψίδα του Ουέλινγκτον στο Ουίνδσορ η πομπή της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασιλική οικογένεια βρίσκεται δίπλα στο άγημα που συνοδεύει το φέρετρο

Μεγαλειώδης είναι η πομπή που συνοδεύει το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ από το Αββαείο του Γουεστμίνστερ στην αψίδα του Ουέλινγκτον, όπου βρίσκονται παραταγμένες στρατιωτικές μονάδες. Μόλις η πομπή σταμάτησε, η βασιλική οικογένεια, με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο πήρε θέση δίπλα στο άγημα που συνοδεύει το φέρετρο, για τον στρατιωτικό χαιρετισμό.

propoli

Το φέρετρο μεταφέρεται από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η μπάντα σίγησε.

Η σορός θα τοποθετηθεί σε νεκροφόρα, για να μεταφερθεί στο Ουίνδσορ, ενώ θα υπάρξει στρατιωτικός χαιρετισμός.

Η σορός πέρασε μπροστά από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου το προσωπικό της βασίλισσας παραταγμένο απηύθυνε το «ύστατο χαίρε» σε κλίμα συγκίνησης.

Από εκεί έφτασε στην αψίδα του Ουέλινγκτον για να της απευθύνουν στρατιωτικό χαιρετισμό, ενώ έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Σε όλο το Λονδίνο ακούγονται κανονιοβολισμοί από το Χάιντ Παρκ.

Η σορός οδηγείται με αυτοκίνητα στο κάστρο το Ουίνδσορ, όπου θα ταφεί. Πλήθος κόσμου βρίσκεται στον δρόμο για να δει την πομπή, σε κλίμα κατάνυξης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που χειροκροτούν.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στον κιλλίβαντα και συνοδεύεται από μέλη του Βασιλικού Ναυτικού. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας βρίσκονται εκεί, με πρώτο τον βασιλιά Κάρολο και στην ίδια γραμμή τα άλλα τρία παιδιά της βασίλισσας, ενώ ακολουθούν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας Χάρι και ο ξαδερφός τους, Πίτερ Φίλιπς. Η Καμίλα, η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ ακολουθούν την πομπή με αυτοκίνητο, ακριβώς πίσω από τα πεζά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Συνολικά, πέντε αυτοκίνητα με μέλη της βασιλικής οικογένειας βρίσκονται πίσω από την πομπή, ενώ οι παγκόσμιοι ηγέτες μεταφέρονται στο Ουίνδσορ με λεωφορείο.

Δείτε επίσης: Κίνα: «Κατάφωρη παραβίαση» των διπλωματικών δεσμεύσεων της Ουάσινγκτον από τον Μπάιντεν

Loading