Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θα επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ», σε συνομιλία που είχε σήμερα με δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
«Είχα καλές συνομιλίες με εκείνον. Δεν θα επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για τη Ρωσία και τη Συμμαχία.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο σήμερα χαρακτήρισε «ιστορίες τρόμου» δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο διευθυντής της CIA βρέθηκε στη Μόσχα αυτήν την εβδομάδα για να αποτρέψει τη Ρωσία από το να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφέρει χθες ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της CIA δεν συνδέεται με ρωσικές απειλές σε βάρος του ΝΑΤΟ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σχετιζόταν με την Ουκρανία.
![]()
