Δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία ο Πούτιν

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα εκπροσωπήσει ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών στη Σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί, είπε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν σήμερα στην οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις.

propoli

Οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για τη σχεδιαζόμενη διεύρυνση της ομάδας αναδυόμενων οικονομιών BRICS – που περιλαμβάνει την Ινδία, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική – καθώς και για τη σύνοδο κορυφής της λέσχης των μεγάλων οικονομιών G20 που θα φιλοξενήσει το Νέο Δελχί τον επόμενο μήνα.

Ο Πούτιν είπε στον Μόντι πως θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ινδική κυβέρνηση.

«Ενώ εξέφρασε κατανόηση για την απόφαση της Ρωσίας, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για τη συνεπή υποστήριξη της Ρωσίας σε όλες τις πρωτοβουλίες υπό την προεδρία της G20 από την Ινδία», ανέφερε η ινδική κυβέρνηση.

«Επίκαιρα θέματα των ρωσοϊνδικών σχέσεων, τα οποία αναπτύσσονται προοδευτικά στο πνεύμα μιας ιδιαίτερα προνομιούχας στρατηγικής σύμπραξης, εξετάστηκαν (στην τηλεφωνική συνδιάλεξη)», ανέφερε σε μια δήλωση το Κρεμλίνο.

«Η θετική δυναμική της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας επιβεβαιώθηκε», πρόσθεσε.

Aliri

Δείτε επίσης: Στις 4 Μαρτίου η δίκη Τραμπ για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

Loading