Στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι απευθύνθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο twitter
«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε Ζελένσκι, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια», γράφει ο Νίκος Δένδιας για την αναφορά του Ζελένσκι στην χώρα μας.
Αναλυτικά στην ανάρτηση ο υπουργός αναφέρει:
«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε Ζελένσκι, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η Ελλάδα είναι πλήρως δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης και δεν θα φεισθούμε προσπαθειών σε αυτό το εγχείρημα».
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ουκρανικής Προεδρίας ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρει:
«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί».
Δείτε επίσης: Συνεδριάζουν ΝΑΤΟ, G7 και ΕΕ στις Βρυξέλλες με παρουσία Μπάιντεν – Στο τραπέζι η ενέργεια
- Τρεις καταδίκες για την εκβίαση με βίντεο που είχε καταγγείλει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου
- Με «περίπατο» ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Almaty Open
- Ανοίγει στο κοινό η φρεγάτα «Κίμων» στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου
- Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, λέει η Άγκυρα
- Συμφωνία Γαλλίας-Σαουδικής Αραβίας για παράταση στις πρόσθετες παραδόσεις ντίζελ «για όσο χρειαστεί»
![]()

