Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακήρυξε «ημέρα ενότητας» την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ημέρα που πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως πιθανή για να εξαπολύσει η Ρωσία μια επίθεση.
«Μας είπαν ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της επίθεσης. Εμείς θα την μετατρέψουμε σε ημέρα ενότητας» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στο διάγγελμά του προς το έθνος, καλώντας τους Ουκρανούς να υψώσουν την ουκρανική σημαία.
Λίγο νωρίτερα, ο Ζελένσκι προέτρεψε αξιωματούχους, πολιτικούς και επιχειρηματίες που πρόσφατα έφυγαν από την Ουκρανία να επιστρέψουν στη χώρα τους μέσα σε 24 ώρες. «Είναι καθήκον σας, σε μια τέτοια κατάσταση, να είστε μαζί μας, με τον ουκρανικό λαό. Προτείνω να επιστρέψετε στην πατρίδα σας μέσα σε 24 ώρες και να σταθείτε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού, της διπλωματίας και του λαού μας», τόνισε.
https://www.facebook.com/100007211555008/videos/351322166849113/
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι βουλευτές και επιχειρηματίες έφυγαν από τη χώρα το Σαββατοκύριακο, αφού οι ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλες χώρες συνέστησαν στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν επειγόντως την Ουκρανία.
«Επιστρέψτε στον λαό και τη χώρα σας, που ήταν η πηγή των εργοστασίων και της περιουσίας σας», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.
- Χωρίς εισιτήριο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»: η νέα έκθεση του MOMUS Air φέρνει Ρώμη, Τιφλίδα, Κρήτη, Παρίσι και Θεσσαλονίκη σε 35 έργα
- Χρόνιος πόνος στην Ευρώπη: Ένας στους πέντε ενήλικες ζει με το «αθέατο κόστος του πόνου»
- Μπορεί η εξέταση αίματος να διαγνώσει έγκαιρα διάφορες μορφές καρκίνου; Τι δείχνουν ειδικοί του ΕΚΠΑ
- Στην παγκόσμια κατάταξη συλλόγων που αναδεικνύουν παίκτες βρίσκονται ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
- Στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια: Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή στη Βουλή και το δίλημμα της πλειοψηφίας
![]()

