Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει την προθυμία του για διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα βλέπει τη συζήτηση που διεξάγεται στην Ευρώπη σχετικά με τους πιθανούς υποψήφιους διαπραγματευτές με τη Ρωσία ως μια θετική εξέλιξη.
Η δήλωση του Πούτιν έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις διεθνείς σχέσεις, καθώς οι εντάσεις παραμένουν υψηλές. Οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη θα μπορούσαν να ανοίξουν νέες προοπτικές για την επίλυση των διαφορών. Η Ρωσία φαίνεται να επιθυμεί να επαναφέρει τον διάλογο σε μια εποχή που οι σχέσεις είναι τεταμένες.
Η στάση του Κρεμλίνου υποδηλώνει ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε προτάσεις και συζητήσεις, κάτι που μπορεί να αλλάξει τη δυναμική στην περιοχή. Ωστόσο, η πραγματική πρόοδος θα εξαρτηθεί από τις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών χωρών και την πολιτική τους βούληση. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις.
![]()
