Δημοσίευμα Politico: Ο Ντόναλντ Τραμπ «μισεί την Ουκρανία»

Είναι γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συγχωρεί αλλά και ούτε ξεχνά εύκολα – Τί αναφέρει το δημοσιεύμα της Politico για τον Ντόναλντ Τραμπ και το μίσος του για την Ουκρανία

«Είναι σαφές ότι η κακή προδιάθεση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει βαθιές ρίζες» σχολιάζει το Politico. Καθώς οι Ρεπουμπλικανοί σύμμαχοι του Τραμπ στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών μπλοκάρουν τη στρατιωτική βοήθεια που, κατά τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, το Κίεβο χρειάζεται απεγνωσμένα για να αποφύγει την ήττα στον πόλεμό του με τις ρωσικές δυνάμεις.

propoli

Τελικά, ήταν ένα τηλεφώνημα με τον Ζελένσκι που οδήγησε στην πρώτη παραπομπή του Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2019, αφού κατηγορήθηκε ότι επεδίωκε να επηρεάσει τις εκλογές του 2020 βασιζόμενος στον Ουκρανό ηγέτη, για να ερευνήσει τον σημερινό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ.

«Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις πως η Ουκρανία εξακολουθεί να βρίσκεται στο μυαλό του Τραμπ». Οταν το Κογκρέσο ενέκρινε εκ νέου τη νομοθεσία που διέπει την παρακολούθηση ύποπτων σε διεθνές επίπεδο (FISA), ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε εντόνως στα κοινωνικά δίκτυα. «Ακυρώστε τη FISA», έγραψε στην πλατφόρμα του Truth Social, γράφοντας με κεφαλαία. «Χρησιμοποιήθηκε εναντίον μου και εναντίον πολλών άλλων».

Το γεγονός ότι ο Τραμπ πιθανότατα αναφερόταν στην υποκλοπή του πρώην προέδρου της εκστρατείας του, Πολ Μάναφορτ, είναι απίθανο να πέρασε απαρατήρητο στην Ουκρανία, όπου αξιωματούχοι παρακολουθούν την εκστρατεία των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ για ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να σημαίνει για την πολεμική τους προσπάθεια.

Ως υποτιθέμενος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, ο Τραμπ έχει ήδη προκαλέσει φόβο στο Κίεβο λέγοντας ότι θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο σε 24 ώρες και σκέφτεται ότι ελπίζει να τελειώσει προτού αναγκαστεί να αποφασίσει αν θα δώσει την Ουκρανία στη Μόσχα.

Η αναφορά του Μάναφορτ, θα εντείνει τις ανησυχίες στην Ουκρανία ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει κακία εναντίον μιας χώρας που θεωρεί ότι εμπλέκεται στενά με την απονομιμοποίηση της προεδρίας του.

Από τις πρώτες ενδείξεις για ρωσική παρέμβαση στην προεδρική εκστρατεία της Αμερικής το 2016, έως την έρευνα από έναν ειδικό εισαγγελέα, μέχρι την παραπομπή του Τραμπ το 2019, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κίεβο.

«Ο Τραμπ μισεί την Ουκρανία», είπε ο Λεβ Πάρνας, ένας Ουκρανοαμερικανός επιχειρηματίας που κάποτε υπηρέτησε ως επισκευαστής στην Ουκρανία για τον δικηγόρο του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, και αργότερα στράφηκε εναντίον του πρώην προέδρου. «Αυτός και οι άνθρωποι γύρω του πιστεύουν ότι η Ουκρανία ήταν η αιτία όλων των προβλημάτων του Τραμπ».

Το προεκλογικό γραφείο του Τραμπ δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

Loading