Γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο εξόκειλε σε βόρεια ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας μετά τον απόπλου του από το λιμάνι Πουέρτο Πλάτα (200 χιλιόμετρα από το Σάντο Ντομίνγκο), επιβεβαίωσαν οι αρχές
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, πρόκειται για το πλοίο Norwegian Escape, το οποίο μεταφέρει 3.000 τουρίστες και έχει 1.600 μέλη πληρώματος.
«Για την ώρα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος», καθησύχασε τα μέσα ενημέρωσης ο υποναύαρχος Ραμόν Γουστάβο Μπετάνσες Ερνάντες, εξηγώντας ότι το γιγαντιαίο σκάφος προσάραξε εξαιτίας των «ισχυρών ανέμων τριάντα κόμβων».
«Η παλίρροια σε αυτή την περιοχή θα φθάσει περίπου το 1 μέτρο από τις 04:00 (τοπική ώρα· 10:00 ώρα Ελλάδας), θεωρούμε ότι επωφελούμενοι από την άνοδο του επιπέδου των υδάτων θα μπορέσουμε να βγάλουμε το πλοίο από τη θέση στην οποία βρέθηκε», πρόσθεσε ο υποναύαρχος, τονίζοντας ότι κάποια ρυμουλκά ήδη προσπάθησαν, μάταια, να απομακρύνουν το πελώριο σκάφος από την ακτή. Διευκρίνισε πως κι άλλα ρυμουλκά αναμένονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ναυτιλιακής εταιρείας στην οποία ανήκει, το Norwegian Escape έχει μήκος 300 μέτρων και εκτόπισμα 165.000 τόνων. Μπορεί να φιλοξενεί ως και 4.200 επιβάτες, ενώ το πλήρωμά του μπορεί να φθάσει ως ακόμη και τα 1.700 μέλη.
- Στο 83′ ο Μέερντινκ έσωσε τον βαθμό για την Άλκμααρ
- Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κασσιτερά Ροδόπης μετά από μεγάλη κινητοποίηση
- Παναθηναϊκός: Στο δικέφαλο ο τραυματισμός του Ουναΐ, αναμένει τη μαγνητική
- Πρώτη νίκη για τον Πρωτέα Βούλας στην Α1 Γυναικών, 75-70 τον Αμύντα
- Μπράιτον θρίαμβος με γκολ και ασίστ του Κωστούλα στη 5άρα επί της Κρίσταλ Πάλας
![]()

