Η Ρωσία δεν έχει δείξει ακόμη ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο.
Ο ίδιος αξιωματούχος εκφράζει την ελπίδα ότι μια συμφωνία για εκεχειρία θα μπορούσε να επιτευχθεί τελικά.
«Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, τίποτα από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν μας έχει δείξει ότι ο πρόεδρος Πούτιν και οι εταίροι του αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα όλο αυτό. Μοιάζει περισσότερο με άσκηση τακτικής για να κερδίσει χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, συμπλήρωσε ότι οι συνομιλίες ήταν «ωστόσο ο καλύτερος τρόπος για να σημειωθεί πρόοδος εν ευθέτω χρόνω».
«Ελπίζουμε ότι σε κάποιο στάδιο θα γίνουν με σοβαρό τρόπο και θα οδηγήσουν σε εκεχειρία… Δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι σοβαρές ακόμη. Ωστόσο, θέλουμε να δούμε μια εκεχειρία που θα προκύψει τελικά από τη διαπραγμάτευση», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Δείτε επίσης: Αμερικανός αξιωματούχος: Η οποιαδήποτε μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων «δεν συνιστά αποχώρηση»
- Δύο νίκες για Σοφάδες και ΑΓΕΧ στην 4η αγωνιστική της Elite League
- Πούτιν: Η γη της ανατολικής Ουκρανίας είναι ιστορικά ρωσική και φουντώνει η ένταση
- LIVE: Ολυμπιακός – Σπάρτα Πράγας 0-0 πριν τη σέντρα στο Φάληρο
- Europa League: Η Φερεντσβάρος έκανε το απόλυτο νικών και πήγε στο 3×3
- Στην κορυφή του Conference League ο Παναθηναϊκός με τρεις «συγκάτοικους»
![]()
