ΕΕ: Νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν μετά την επίθεση στο Ισραήλ

Σε πιο αυστηρές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την επίθεση εναντίον του Ισραήλ με drones και πυραύλους το περασμένο Σάββατο (13/4).

«Θεωρούμε πολύ σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απομονώσουμε το Ιράν», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ αργά το βράδυ της Τετάρτης (17.04.24) στις Βρυξέλλες. Τα νέα τιμωρητικά μέτρα θα στρέφονται κατά εταιρειών που εμπλέκονται στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, δήλωσε ο Μισέλ.

propoli

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Ιράν έστειλε περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους προς το Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση εναντίον του συγκροτήματος της πρεσβείας του στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, η οποία αποδόθηκε στο Ισραήλ. Η συντριπτική πλειονότητά τους αναχαιτίστηκε.

Η συνάντηση των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων είναι η πρώτη μετά την ιρανική επίθεση. Καταδίκασαν την επίθεση και επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την ασφάλεια του Ισραήλ. Παράλληλα, κάλεσαν όλες τις πλευρές να αποτρέψουν περαιτέρω εντάσεις – μεταξύ άλλων και στον Λίβανο. Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θα προβεί σε αντίποινα, αλλά δεν έχει δώσει λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Ο Μπάιντεν έπεισε τον Νετανιάχου να μην προχωρήσει σε αντίποινα

Loading