ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε σήμερα το κατευθυντήριο πλαίσιο για την πρακτική σύσταση των ομάδων ταχείας υβριδικής απόκρισης της ΕΕ

Το Συμβούλιο των Υπουργών ενέκρινε σήμερα το κατευθυντήριο πλαίσιο για την πρακτική σύσταση των ομάδων ταχείας υβριδικής απόκρισης της ΕΕ. Αυτό ανοίγει το δρόμο για τέτοιες ομάδες που θα αναπτυχθούν κατόπιν αιτήματος, για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών και εκστρατειών.

propoli

Οι ομάδες ταχείας υβριδικής απόκρισης της ΕΕ είναι ένα από τα βασικά μέσα για την υποστήριξη των κρατών μελών της ΕΕ και των χωρών εταίρων στην αντιμετώπιση υβριδικών απειλών ως μέρος της υβριδικής εργαλειοθήκης της ΕΕ. Ως ένα από τα βασικά παραδοτέα της Στρατηγικής Πυξίδας, θα παρέχουν προσαρμοσμένη και στοχευμένη βραχυπρόθεσμη βοήθεια στα κράτη μέλη, στις αποστολές και επιχειρήσεις της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και ‘Αμυνας και σε χώρες εταίρους για την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών και εκστρατειών.

Σε ένα επιδεινούμενο περιβάλλον ασφαλείας, με αυξανόμενη παραπληροφόρηση, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, επιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας, οργανωμένη μετανάστευση και εκλογική παρέμβαση κακόβουλων παραγόντων, οι ομάδες ταχείας υβριδικής απόκρισης της ΕΕ θα είναι μια σημαντική νέα ικανότητα της ΕΕ για την αντιμετώπιση νέων και αναδυόμενων απειλών.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading