Οι τόνοι ανέβηκαν όταν βουλευτής δήλωσε πως αποτελεί ντροπή για τους ίδιους να συμπεριληφθεί ο όρος Ιορδανές σε τροπολογία νομοσχεδίου
Σε συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου της Ιορδανίας, βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να διακοπεί μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου, όπου συζητείτο το θέμα της ισότητας ανδρών-γυναικών στο πλαίσιο μιας συνταγματικής αναθεώρησης, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θέλει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και κυρίως να συμπεριλάβει την αναφορά «Ιορδανές» στο κεφάλαιο II, με τίτλο «δικαιώματα και καθήκοντα των Ιορδανών», που έχει να κάνει με την ισότητα των δικαιωμάτων των πολιτών.
Πολλοί βουλευτές αντιτίθενται σε αυτήν την αναθεώρηση, κρίνοντάς την «περιττή», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο al-Mamlaka, που αναμετέδωσε τη συνεδρίαση.
«Αποτελεί ντροπή (+eib+) για εμάς να προστεθεί η λέξη Ιορδανές», είπε ένας εκ των βουλευτών αυτών, ο Ράεντ Σμεϊράτ, χρησιμοποιώντας έναν πολύ αρνητικό αραβικό όρο.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου του κοινοβουλίου Αμπντελκαρίμ αλ-Νταγμί, ο οποίος απαίτησε από τον Σμεϊράτ να ζητήσει συγγνώμη.
Chaos and a beating in the Jordanian parliament and a session to discuss amending the constitution#BreakingNews #jordan #الأردن pic.twitter.com/iYQXIJws03
— Hashtag Elyoum (@Hashtagelyoum) December 28, 2021
Ένας άλλος βουλευτής, ο Σουλεϊμάν Αμπού Γιαχιά, ζήτησε από τον Νταγμί να διακόψει τη συνεδρίαση, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα ο Γιαχιά να του απαντήσει «Δεν καταλαβαίνεις τίποτα εσύ!».
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα και την ώρα που εκείνος αποχωρούσε την ολομέλεια, ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ βουλευτών, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση.
Η συνεδρίαση διακόπηκε και αναβλήθηκε για αύριο.
Δείτε επίσης: Φιλανδία: Δεν θα επιτρέπει την είσοδο στην χώρα σε ανεμβολίαστους
- Πάτρα: Εντός της ημέρας νέα πυρκαγιά στην περιοχή Συχαινών
- Αντιδράσεις από τα ΜΜΕ της Κίνας για την Εθνική ποδοσφαίρου
- Συνεχείς επιχειρήσεις του Λιμενικού για την απεγκλωβισμό ανθρώπων σε Χίο και Αχαΐα
- Δραματική κατάσταση στην Ελλάδα: 152 νέες πυρκαγιές σε 48 ώρες – Εκκενώσεις και διακομιδές πολιτών σε νοσοκομεία
- Σταμνά: Η φωτιά πλησιάζει τις αυλές των σπιτιών