«Είναι τιμή για εμένα» δήλωσε το τελευταίο άτομο από την ουρά που αποχαιρέτησε την βασίλισσα Ελισάβετ

Η Κριστίνα Χίρεϊ, μέλος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι το τελευταίο άτομο από την ουρά που αποχαιρέτησε τη βασίλισσα Ελισάβετ

Στις 8:30 το πρωί ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στο Γουέστμινστερ Χολ, με την ουρά να κλείνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (18/09). Όπως είναι φυσικό, η απογοήτευση ήταν μεγάλη για όσους δεν κατάφεραν να αποχαιρετίσουν από κοντά την αγαπημένη τους μονάρχη, παρότι πέρασαν πολλές ώρες στην τεράστια ουρά, ελπίζοντας ότι θα κατάφερναν να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ελισάβετ.

propoli

Το τελευταίο άτομο από το κοινό στο οποίο επετράπη η είσοδος στο Γουέστμινστερ Χολ ήταν η Κριστίνα Χίρεϊ, που υπηρετεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία. Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε έπειτα, αφού πέρασαν μπροστά από το φέρετρο της Ελισάβετ μέλη του προσωπικού του κοινοβουλίου, με τελευταία τη Σάρα Κλαρκ, η οποίοα κατέχει το αξίωμα της «Μαύρης Ράβδου» στη βρετανική Βουλή των Λόρδων.

Η κυρία Χίρεϊ, που υπηρετεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και κατάγεται από το Χάι Γουάικομπ, αποκάλυψε ότι περίμενε στην ουρά από τις 4.45 τα ξημερώματα της Κυριακής για να καταφέρει να μπει στο Γουεστμίνστερ Χολ. «Είναι τιμή για εμένα. Υπηρετώ στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, και θεωρώ ότι αποτελεί τιμή για εμένα το γεγονός ότι βρίσκομαι εδώ εκ μέρους του συγκεκριμένου σώματος αλλά και ως γυναίκα, για αυτήν την εκπληκτική κυρία που είναι αναντικατάστατη. Προφανώς, ορκίστηκα αφοσίωση σε εκείνη και αισθάνομαι πολύ περήφανη που υπήρξα υπήκοος της».

Όπως εξήγησε, αφού μπήκε στον χώρο του λαϊκού προσκυνήματος πέρασε για πρώτη φορά μπροστά από το φέρετρο της Ελισάβετ στη 1.15 το βράδυ, ωστόσο μετά αισθάνθηκε την ανάγκη να περιμένει για να πλησιάσει ξανά τη σορό, με αποτέλεσμα να μείνει από τους τελευταίους. Όσο για τις 14 ώρες της αναμονής, είπε ότι αναμφίβολα «άξιζαν τον κόπο». Ερωτηθείσα αν επρόκειτο να μείνει για την κηδεία, απάντησε καταφατικά, παρά την κούρασή της. «Ήταν κουραστική μέρα, αλλά αξίζει. Δεν θα το ξαναζήσω αυτό στη ζωή μου, οπότε ναι».

Δείτε επίσης: Μπάιντεν: «Τέλος» η πανδημία στις ΗΠΑ (vid)

Loading