Το Bloomberg θέλει την Κίνα να εξετάζει την είσοδο σε ρωσικές εταιρείες ενέργειας και εμππορευμάτων
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου σε εταιρείες όπως ο κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom και η εταιρεία αλουμινίου Rusal, ή διεύρυνσης των μεριδίων της σε αυτές.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, το Πεκίνο βρίσκεται σε συνομιλίες με τις κρατικές εταιρείες του, μεταξύ των οποίων η China National Petroleum Corp., η China Petrochemical Corp., η Aluminium Corp. of China και η China Minmetals Corp., για ενδεχόμενες ευκαιρίες επενδύσεων σε ρωσικές εταιρείες ή περιουσιακά στοιχεία (assets).
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι προσανατολισμένη στην ενίσχυση των εισαγωγών της Κίνας με στόχο την ενεργειακή και επισιτιστική της ασφάλεια και δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί ως ένδειξη υποστήριξης της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Δείτε επίσης: Σήμερα στην Τουρκία ο Λαβρόφ – Έρχεται συνάντηση με Τσαβούογλου – Κουλέμπα
- Η FedHATTA επαναφέρει την ανάγκη για άμεση διευθέτηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας για τους Ινδούς επισκέπτες
- UEFA: Η μετατροπή της κόκκινης κάρτας του Ταρέμι σε κίτρινη μέσω VAR
- Μεγάλη εικόνα: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκαλύπτει τις θέσεις της σε μια αναλυτική συνέντευξη
- Ιταλία: Υποστήριξη στην ΟΗΕ για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους
- Ισραηλινή επέλαση στη Γάζα: Παράταση διορίας για αμάχους – Σύγκρουση με 3.000 μαχητές της Χαμάς