Για ναζιστική συμπεριφορά κατηγορεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ
«Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συμπεριφέρεται όπως οι ναζί», δήλωσε ο Πίτερ Στάνο.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι «θέλει να προλάβει μία γενοκτονία (κατά των ρωσόφωνων της ανατολικής Ουκρανίας), πράγμα που δεν έχει κανένα νόημα, διότι είναι ο ίδιος που διαπράττει αυτήν την στιγμή γενοκτονία «κατά των Ουκρανών», δήλωσε ο Πίτερ Στάνο κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Αναφερόμενος στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας δήλωσε ότι είναι έτοιμο ένα μεγάλο πακέτο κυρώσεων «και θα εφαρμόσουμε αυτό το πακέτο προοδευτικά, απαντώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες της Ρωσίας. Δεν έχουμε φθάσει στο τέλος».
Δείτε επίσης: Ουκρανία: “Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες με τη Ρωσία ακόμη και για ουδέτερο καθεστώς”
- Η Μπάγερν Μονάχου εξετάζει σοβαρά την απόκτηση του Μαρτινέλι
- ΣΥΡΙΖΑ για ΚΥΣΕΑ: Κριτική στην έλλειψη στρατηγικής για τον βομβαρδισμό του Ιράν
- Συμφωνία Σάντσεθ με το ΝΑΤΟ: Αποφεύγεται η αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5%
- Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποιεί για κίνδυνο κλιμάκωσης μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις
- Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο καλούν το Ιράν σε δεσμευτικές διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα