Ελπίδα για ειρηνική λύση στην Ουκρανία από τον Ντόναλντ Τραμπ

Ελπίδα για ειρηνική λύση στην Ουκρανία από τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα του ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα βρει σύντομα λύση, έπειτα από τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ ανέφερε ότι «νομίζω πως και οι δύο θέλουν να πετύχουν μια συμφωνία», σημειώνοντας ότι είναι λυπηρό που η διαδικασία έχει πάρει τόσο χρόνο. Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν όλα πάνε καλά, η κατάσταση θα διευθετηθεί σύντομα.

Ο Ζελένσκι και ο Τραμπ αναμένεται να συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ αύριο, τη στιγμή που η Ουκρανία συνεχίζει τις επιθέσεις της κατά του ρωσικού ενεργειακού τομέα, με αποτέλεσμα τον θάνατο 50 ανθρώπων στο Κίεβο μόνο τον Ιούλιο.

Loading

Play