Ασθενείς που ήταν εμβολιασμένοι ακόμα και με τρεις δόσεις χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην Ελβετία, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι αξιωματούχοι σε συνέντευξη στη Βέρνη, η Ελβετία φαίνεται να έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά μόλυνσης στην Ευρώπη, με τους νέους γύρω στα 20 έτη να έχουν πληγεί περισσότερο.
Περίπου το 55% των κρουσμάτων στην χώρα αφορούν σε μολύνσεις της μετάλλαξης Όμικρον και αυτή η μετάλλαξη αντιπροσωπεύει σχεδόν το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων.
40 περίπου άνθρωποι, που είχαν κάνει την τρίτη δόση, χρειάστηκε, εντούτοις, να νοσηλευτούν, δήλωσε ο Πατρίκ Ματίς, υπεύθυνος της διαχείρισης της κρίσης στο υπουργείο Υγείας της Ελβετίας.
Σήμερα, ανακοινώθηκαν περισσότερα από 13.000 νέα κρούσματα και αυτός ο αριθμός αναμένεται να φθάσει τα 20.000 την ημέρα τον Ιανουάριο.
Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το πέμπτο κύμα της πανδημίας και, σύμφωνα με τον Ματίς, καμία υποχώρηση δεν είναι ορατή.
Οι πολίτες πρέπει να μειώσουν τις επαφές τους, «όλος ο κόσμος μπορεί να το κάνει, είναι σχετικά απλό», εκτίμησε ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, ο Ρούντολφ Χάουρι, επικεφαλής της ένωσης αρχιάτρων των καντονιών, δήλωσε πως ορισμένα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια του κορεσμού, όμως οι διακομιδές προς άλλα νοσοκομεία λειτουργούν καλά.
Περίπου το 67% του πληθυσμού της Ελβετίας έχει λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου και το 22% μια τρίτη.
Δείτε επίσης: Ολλανδία: Κυρίαρχη πλέον η «Όμικρον»
- Σοκαριστική επίθεση με μαχαίρι σε Αμερικανούς τουρίστες στην Ακρόπολη: Δίωξη στον δράστη
- Σοβαρές κατηγορίες κατά της Μισέλ Κανγκ από τον Τζον Τέξτορ με μήνυση 400 εκατ. δολαρίων
- Θλίψη στον κόσμο του θεάματος: Πέθανε η Κέιλι Χοτλ, η κωφή ηθοποιός του Godzilla vs. Kong στα 19 της χρόνια
- Ελλάδα: Ηγετική θέση στη μείωση του χρέους προς ΑΕΠ σύμφωνα με Eurostat
- Έκτακτα μέτρα προστασίας εργαζομένων λόγω καύσωνα στην Αττική και άλλες περιοχές
![]()
