Οι Ελβετοί σήμερα ψήφισαν υπέρ της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη συνέχιση της επιβολής των έκτακτων μέτρων με στόχο την ανάσχεση των κρουσμάτων κορονοϊού
Το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση εμφανίζει μεγαλύτερη του αναμενόμενου πλειοψηφία—62,01%–των ψηφοφόρων που είπαν ναι στη νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο για την παροχή οικονομικής βοήθειας σε όσους έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση και για την χρήση του υγειονομικού πάσου που απαιτείται για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια και συγκεκριμένες εκδηλώσεις.
Αυτή είναι η 2η φορά σε διάστημα 6 μηνών που οι Ελβετοί καλούνται σε δημοψήφισμα για να εγκρίνουν τη νομοθεσία διαχείρισης της covid–19. Τον Ιούνιο οι πολίτες είχαν στηρίξει σε ποσοστό 60% την τότε νομοθεσία.
Όλα τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το λαϊκιστικό δεξιό Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου (UDC), το μεγαλύτερο κόμμα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στηρίζουν το νομοσχέδιο.
Παράλληλα, στο δημοψήφισμα οι Ελβετοί ενέκριναν την πρόταση των συνδικάτων για τη στήριξη των νοσηλευτών και απέρριψαν την πρόταση για επιλογή με κλήρωση των ομοσπονδιακών δικαστών.
Δείτε επίσης: Παραλλαγή Όμικρον: To Ισραήλ έκλεισε τα σύνορα για αλλοδαπούς – Νέα μέτρα από Ελβετία, Κολομβία -Δύο κρούσματα στην Αυστραλία
- Σλούκας: «Ο Παναθηναϊκός πάει στο Άμπου Ντάμπι για να υπερασπιστεί τον τίτλο του»
- Ίντερ – Μπαρτσελόνα 4-3 (στην παράταση): Οι Ιταλοί προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League ύστερα από επική αναμέτρηση
- Συγκλονιστική πρόκριση της Ίντερ στον τελικό του Champions League μετά από έναν επικό αγώνα με την Μπαρτσελόνα
- Σπανούλης: Στόχος μας ήταν η πρόκριση, αλλά η προσωπική μου φιλοδοξία είναι να είμαι πρώτος
- Αταμάν: Επιβραβεύουμε την πίστη των φιλάθλων μας που προμηθεύτηκαν εισιτήρια 4-5 μήνες νωρίτερα