Την Λιθουανία ενισχύουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία
Η Γερμανία θα αναπτύξει περαιτέρω αεροπορικές δυνάμεις στη Λιθουανία και οι ΗΠΑ θα στείλουν ένα τάγμα του πεζικού με τεθωρακισμένα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Αρβίντας Ανουσάουσκας.
Η ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων, στις οποίες περιλαμβάνονται και επιπλέον στρατεύματα από την Ολλανδία, δεν σχετίζονται με τα στρατεύματα που αναμένονται στη Λιθουανία για τα στρατιωτικά γυμνάσια που θα φιλοξενήσει η χώρα τον Μάρτιο, πρόσθεσε ο ίδιος.
Με τις δυνάμεις αυτές και αλλά και με όσες θα συμμετάσχουν στα γυμνάσια θα αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των ξένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στη Λιθουανία σε 4.000 ως το τέλος Μαρτίου, από 3.000 που είναι τώρα, επεσήμανε ο Ανουσάουσκας.
Η Λιθουανία έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να αυξήσει τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό του στη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Δείτε επίσης: Περιουσιακά στοιχεία αξίας 140 εκατ. ευρώ που ανήκαν σε Ρώσους ολιγάρχες έχουν κατασχεθεί στην Ιταλία
- Άρης «διέλυσε» τη Ρόστοκ και παρέμεινε αήττητος στο EuroCup
- Το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» δεν σβήνει τις εθνικές επιτυχίες, λέει ο Κ. Χατζηδάκης
- Στροφή Τραμπ: Η Ουκρανία πρέπει να κάνει συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου
- NBA Europe: Στην τελική ευθεία οι συμφωνίες με τις ομάδες και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Euroleague
- Ταχεία ανάρρωση του Πάπα Λέοντα ΙΔ’ εύχεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
![]()

