Εκατοντάδες γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, φοιτητές της Ιατρικής με λευκές στολές και χειρουργικές μάσκες, αλλά και μαθητές πραγματοποιούν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από το πολυτεχνείο προς το γραφείο του πρωθυπουργού, διαμηνύοντας πως δεν υπάρχει διάλογος.
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζει πως οι διαμαρτυρίες στα Τίρανα χρηματοδοτούνται από το οργανωμένο έγκλημα και ξένα κεφάλαια.
Παράλληλα, επιχειρώντας να ξεχωρίσει τους φοιτητές από τους διαδηλωτές που προκάλεσαν βίαια επεισόδια, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όσοι χρησιμοποίησαν βία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έχουν ποινικό παρελθόν και έκανε λόγο για 45 περιπτώσεις συλληφθέντων.
Πριν λίγο, η Γραμματεία Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να αποκλείσει 6 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος από τις συνεδριάσεις της ολομέλειας για 60 ημέρες, έπειτα από αίτημα που υπέβαλαν χθες οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Για τους άλλους 14 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, που μπλοκάρουν την αίθουσα συνεδριάσεων, η Γραμματεία απέρριψε το αίτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για αποβολή τους για 10 ημέρες.
![]()
