Επιχείρηση κατά της παράνομης μετανάστευσης στο Σικάγο από την αμερικανική κυβέρνηση

Επιχείρηση κατά της παράνομης μετανάστευσης στο Σικάγο από την αμερικανική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά επιχείρηση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE) στο Σικάγο, εναντίον των «χειρότερων από τους χειρότερους εγκληματίες παράνομους μετανάστες», ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί να αναπτύξει την εθνοφρουρά στην μεγαλούπολη.

Η επιχείρηση, που ονομάζεται «Midway Blitz», θα στοχεύσει «εγκληματίες παράνομους μετανάστες που τρομοκρατούν Αμερικανούς» στο Ιλινόι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS).

Η υφυπουργός του DHS Τρίσα ΜακΛάφλιν δήλωσε ότι «αυτή η επιχείρηση θα στοχοποιήσει τους χειρότερους από τους χειρότερους εγκληματίες παράνομους μετανάστες» στο Σικάγο, ρίχνοντας την ευθύνη στον δημοκρατικό κυβερνήτη του Ιλινόι Τζέι Μπι Πρίτσκερ.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει προφίλ δέκα ανδρών με φωτογραφίες τους, οι οποίοι φέρονται να έχουν διαπράξει πολλαπλά εγκλήματα και αφέθηκαν ελεύθεροι από τις τοπικές αρχές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τα τελευταία 24ωρα στοχοποιήσει το Σικάγο, απειλώντας να στείλει εκεί την εθνοφρουρά, όπως είχε κάνει στην Ουάσιγκτον τον Αύγουστο.

Η κατάσταση στην πόλη των ανέμων δείχνει να είναι σοβαρή, καθώς «έξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Σικάγο αυτό το σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε το Σικάγο «παγκόσμια πρωτεύουσα των δολοφονιών» και «φωλιά αρουραίων», επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ενίσχυση της ασφάλειας.

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν αντέτεινε ότι τα μέτρα αυτά «δεν μας κάνουν πιο ασφαλείς» και αποτελούν «κατασπατάληση χρημάτων».

Loading

Play