Μείωση του επιτοκίου και του πληθωρισμού αναφέρει για ακόμη μία φορά ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ερντογάν αναφέρεται ξανά στην ανορθόδοξη οικονομική πολιτική του, λέγοντας ότι τα επιτόκια θα μειωθούν και έτσι θα μειωθεί και ο πληθωρισμός, ημέρες πριν ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον Ιανουάριο, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά δεινά της Τουρκίας θα περάσουν, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Εμπλεκόμενη σε μια νομισματική κρίση που τροφοδοτείται από την κίνηση της κεντρικής τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια κατά 500 μονάδες βάσης από τον Σεπτέμβριο ως μέρος ενός οικονομικού μοντέλου που σχεδίασε ο Ερντογάν, η Τουρκία είδε τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου να εκτοξεύεται στο υψηλότερο επίπεδο στη 19ετή διακυβέρνηση του Ερντογάν.
Δημοσκόπηση του Reuters την Παρασκευή έδειξε ότι αναμένεται να φτάσει σε υψηλό σχεδόν 20 ετών, 47% τον Ιανουάριο.
“Γνωρίζετε τη μάχη μου με τα επιτόκια. Μειώνουμε τα επιτόκια και θα τα μειώσουμε. Να ξέρετε ότι ο πληθωρισμός θα πέσει επίσης τότε, θα πέσει περισσότερο”, είπε ο Ερντογάν σε υποστηρικτές στην επαρχία της Μαύρης Θάλασσας της Giresun.
“Η συναλλαγματική ισοτιμία θα σταθεροποιηθεί και ο πληθωρισμός θα πέσει, οι τιμές θα πέσουν επίσης, όλα αυτά είναι προσωρινά”, τόνισε.
Δείτε επίσης: Οτάβα: Εκατοντάδες φορτηγατζήδες καθ’ οδόν σε διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού (pics & vids)
- Θεσσαλονίκη: Συμμορία νεαρών διέπραξε οκτώ ληστείες σε δύο μήνες – 29.000 ευρώ η λεία
- Εντοπισμός 49.000 πλαστών πιστοποιητικών και αποχωρήσεις από βιολογικά προγράμματα σύμφωνα με τον Κ. Τσιάρα
- Διαιτητές για τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στη Europa και Conference League
- Συνάντηση του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα
- Αύξηση του πληθωρισμού στο 3,7% τον Ιούλιο: Ποια προϊόντα επηρεάζονται περισσότερο