Επιστράτευση έως και 500.000 Ρώσων στρατιωτών βλέπουν οι Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

Η Ρωσία αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, αίτημα που έχει απορριφθεί από το Κίεβο και αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τη Δύση.

propoli

Την ίδια στιγμή, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε ότι η Ρωσία διέταξε την κινητοποίηση έως και 500.000 στρατιωτών τον Ιανουάριο, επιπλέον των 300.000 που κλήθηκαν τον Οκτώβριο. Αυτό έχει οδηγήσει σε ανησυχίες ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να τερματίσει τον πόλεμο και μπορεί να προετοιμάζεται για περαιτέρω επιθέσεις την άνοιξη και το καλοκαίρι στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Η Ρωσία αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, με τον Πούτιν να δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα ήταν «άσκοπο» να συζητηθεί περαιτέρω στρατολόγηση και ισχυρίστηκε ότι μόνο οι μισοί από αυτούς που έχουν ήδη κινητοποιηθεί έχουν σταλεί στην Ουκρανία. Ωστόσο, εάν αληθεύει, αυτό θα έφερνε τα επίπεδα στρατευμάτων της Ρωσίας κοντά στο διπλάσιο του προπολεμικού αριθμού τους.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας εκτιμά ότι υπάρχουν επί του παρόντος 280.000 ρωσικοί χερσαίοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί εναντίον της Ουκρανίας.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία παρά την εκεχειρία

Loading