Επιθέσεις της Ουκρανίας πλήττουν ρωσικό λιμάνι και ενεργειακές υποδομές

Επιθέσεις της Ουκρανίας πλήττουν ρωσικό λιμάνι και ενεργειακές υποδομές

Σημαντικό ρωσικό λιμάνι στην κοινότητα Ουστ Λούγκα, στον κόλπο της Φινλανδίας, καθώς και ενεργειακές υποδομές στον νότο, έγιναν στόχος ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο λιμάνι της Ουστ Λούγκα», ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης της Λένινγκραντ, Αλεξάντερ Ντραζντένκα, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα. Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε ποια περιοχή του λιμανιού επλήγη, ωστόσο εκεί καταγράφεται σημαντική δραστηριότητα που αφορά τις ρωσικές εξαγωγές λιπασμάτων, πετρελαίου και άνθρακα.

Τη Δευτέρα, οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν το λιμάνι Πρίμορσκ, κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία, όπου επίσης προκλήθηκε πυρκαγιά. Επιπλέον, ο περιφερειάρχης της Μπιέλγκοροντ, Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, ανέφερε σήμερα για «μεγάλες ζημιές» στις ενεργειακές υποδομές της περιοχής, απέναντι από την ουκρανική πόλη Χάρκοβο.

Λόγω των πυραυλικών επιθέσεων, υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και τη θέρμανση, με τον αξιωματούχο να σημειώνει ότι η πλήρης αποτίμηση των ζημιών θα γίνει μόλις ξημερώσει. Η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον της Ρωσίας, η οποία από την αρχή του πολέμου το 2022 συνεχώς πλήττει την ουκρανική επικράτεια.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας πραγματοποίησαν χθες Τρίτη, σύμφωνα με το Κίεβο, τη μεγαλύτερη αεροπορική επιδρομή τους από την αρχή του πολέμου, εξαπολύοντας σχεδόν 1.000 drones σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα τον θάνατο οκτώ αμάχων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Loading

Play