Επίθεση με μολότοφ σε εβραϊκή συναγωγή στο Βερολίνο – Πολλαπλασιάζονται οι αντισημιτικές επιθέσεις

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτή την τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε το Γερμανικό Κεντρικό Συμβούλιο Εβραίων, μετά την επίθεση που δέχθηκε η εβραϊκή συναγωγή Kahal Adass Jisroel στο Βερολίνο.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε εβραϊκή συναγωγή του Βερολίνου εν μέσω αύξησης αντισημιτικών επεισοδίων στη Γερμανία για τον πόλεμο Ισραήλ – Παλαιστίνης. Η κοινότητα Kahal Adass Jisroel ενημέρωσε ότι η συναγωγή της στην περιοχή Mitte της πόλης δέχτηκε επίθεση με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς το πρωί της Τετάρτης. Η κοινοτική ομάδα έγραψε στο X: «Άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ από το δρόμο».

propoli

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία, η οποία έχει ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή. Απαντώντας στην επίθεση, το Γερμανικό Κεντρικό Συμβούλιο Εβραίων ανέφερε σε δήλωση:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτή την τρομοκρατική επίθεση. Πάνω απ’ όλα, οι οικογένειες από τη γειτονιά γύρω από τη συναγωγή είναι συγκλονισμένες και αναστατωμένες. Τα λόγια γίνονται πράξεις. Η ιδεολογία της Χαμάς. Η εξόντωση ενάντια σε οτιδήποτε εβραϊκό έχει αποτέλεσμα και στη Γερμανία».

Η αστυνομία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν επεισόδια στις συνοικίες Neukoelln και Kreuzberg του Βερολίνου, καθώς και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Κατά τη διάρκεια των ταραχών, οι οποίες προκλήθηκαν μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων, αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως μετέδωσε η Mirror.

Εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου, καθώς και του επακόλουθου πολέμου στη Γάζα, η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας για τα εβραϊκά ιδρύματα σε ολόκληρη τη Γερμανία. Παρ’ όλα αυτά, σημαίες του Ισραήλ που είχαν τοποθετηθεί σε δημαρχεία σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας ως ένδειξη αλληλεγγύης, έχουν αφαιρεθεί και καταστραφεί.

Δείτε επίσης: Υποστήριξη Μπάιντεν στο Ισραήλ: Η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας «φαίνεται να προκλήθηκε από την άλλη πλευρά»

Loading