Ερντογάν: «Μπορεί να συναντηθώ με τον Πούτιν για να μιλήσουμε για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι έχει «φορτωμένο» πρόγραμμα για τον Σεπτέμβριο, καθώς μεσολαβούν η σύνοδος της G20 στην Ινδία και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι αν υπάρχει ευκαιρία τον άλλο μήνα, τότε ενδέχεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έτσι ώστε να συζητήσουν για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά.

propoli

«Τον Σεπτέμβριο είναι η σύνοδος της G20 στην Ινδία και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις ΗΠΑ. Αν βρούμε την ευκαιρία σε αυτό το φορτωμένο πρόγραμμα, θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε απευθείας με τον (Βλαντίμιρ) Πούτιν», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ουγγαρία, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Χακάν Φιντάν ενδέχεται να επισκεφθεί τη Ρωσία σύντομα για να γίνει συζήτηση για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά σχολίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το Reuters.

«Σύντομα, ο υπουργός μας των Εξωτερικών μπορεί να αναλάβει ένα ταξίδι στη Ρωσία. Επειδή το να συζητηθεί το θέμα αυτό απευθείας έχει μεγάλη σημασία, και μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα».

Όπως ανέφερε ο κ. Ερντογάν, η οικονομική ομάδα της Τουρκίας μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφια επίπεδα.

Σύμφωνα με το κείμενο της απάντησής του σε ερωτήσεις, ο Ερντογάν είπε επίσης πως η κυβέρνησή του κατάφερε να μειώσει τον πληθωρισμό σε μονοψήφια επίπεδα στο παρελθόν και πως οι Τούρκοι πρέπει να έχουν πίστη στο κόμμα του, το ΑΚ, ότι θα το πετύχει και πάλι.

Aliri

Δείτε επίσης: Ερντογάν: Η Κύπρος στη ατζέντα του Υπουργικού – Σήμερα η συνάντηση με Όρμπαν

Loading