Για την στάση της Τουρκίας απέναντι στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ερντογάν είπε σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ότι η Τουρκία θα συνεχίσει όλες τις προσπάθειές της για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η τουρκική προεδρία.
Η Τουρκία που είναι μία χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ και έχει κοινά ναυτικά σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες.
Η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως απαράδεκτη ενέργεια και έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα, ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα συνομιλήσει αύριο, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Δείτε επίσης: Πούτιν: «Αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας- Η Δύση εξόπλισε τους εξτρεμιστές»
- Μοιραστείτε ιστορίες με τον Ίαν Γκίλαν στην περιοδεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Πράσινος ουρανός: Ο εντυπωσιακός τεχνητός κήπος του The Mall Athens
- Εμιλιάνο Μαρτίνες: Αναρωτιέται αν ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την εθνική
- Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χαλκιδική λόγω πυρκαγιάς
- Ρεκόρ που θα μείνουν στην ιστορία του Μουντιάλ 2026
![]()
