Ερντογάν: Συνέκρινε τον «αγώνα» της Χαμάς με την Μικρασιατική εκστρατεία

Ο Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σήμερα σε βαριές δηλώσεις, καθώς όπως είπε η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και συνέκρινε την δράση της με την Μικρασιατική εκστρατεία.

Πριν από λίγο ο Ομέρ Τσελίκ «έβαλε» λάδι στη φωτιά καθώς δήλωσε ότι η πρόθεση της Ελλάδας να δημιουργήσει θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο σαμποτάρει την προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών.

propoli

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σήμερα σε βαριές και προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα, λέγοντας  ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και συνέκρινε την δράση της με την Μικρασιατική εκστρατεία.

Συγκεκριμένα, Ο Τούρκος πρόεδρος παραλλήλισε τη δράση της Χαμάς «με εκείνη των Τούρκων εθνικιστών του Κεμάλ στη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου», αρνούμενος για μία ακόμη φορά ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ηγέτης της Χαμάς θα επισκεφθεί την Τουρκία

Όπως έγινε γνωστό, ο Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Ισμαήλ Χανίγια στο Κατάρ τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς και το Σάββατο θα τον υποδεχτεί στην Τουρκία ο Ερντογάν για συνομιλίες, στα πλαίσια της στήριξης της Τουρκίας προς τη Χαμάς.

Loading