Ντουμπάι: Σκηνικό αποκάλυψης με 18 νεκρούς – Μέσα σε 12 ώρες μετατράπηκε σε πλωτή πόλη

Πλημμύρες, που σάρωσαν τμήματα της περιοχής του Κόλπου σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 άτομα στο Ομάν και προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έφεραν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Μία καταρρακτώδης βροχή στο Ντουμπάι στάθηκε ικανή να δούμε εικόνες χάους και καταστροφής. Ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, την ώρα που οι εκτεταμένες πλημμύρες συνέχισαν να κατακλύζουν την πόλη.

propoli

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι πλημμύρισε, πτήσεις ακυρώθηκαν ή άλλαξαν πορεία, με τα προβλήματα από την πρωτοφανή κακοκαιρία να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα, πλάνα από το εσωτερικό του αεροδρομίου – του πιο πολυσύχναστου στον κόσμο για διεθνή ταξίδια – έδειχναν επιβάτες να κοιμούνται στο πάτωμα καθώς περίμεναν για πτήσεις εκτός της χώρας, αφού δεκάδες πτήσεις καθηλώθηκαν μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μετά από ισχυρές καταιγίδες οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο εθεάθησαν βυθισμένοι στο νερό, με ορισμένους πλούσιους οδηγούς σε πολυτελή αυτοκίνητα να καυχιούνται ότι «επέπλεαν» μέσα από το μακελειό.

Loading