Ο 43χρονος Βασίλης Δημάκης, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού για ληστείες και άλλα αδικήματα, θεωρείται δραπέτης από σήμερα το μεσημέρι και αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία
Ο κρατούμενος «έσπασε» το βραχιολάκι που φορούσε και παραβίασε εκπαιδευτική άδεια που του είχε χορηγηθεί για να παρουσιαστεί στο Πανεπιστήμιο, όπου είναι φοιτητής και εξαφανίστηκε.
Ειδικότερα, ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής αναφέρει:
Σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, στις 12:17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την, από 15/03/2022, απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. Η Γ.Γ.Α.Π. βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.
Σύμφωνα, με πληροφορίες το βραχιολάκι του 43χρονου εξέπεμψε τελευταίο σήμα στις 12.17 από την περιοχή της Νίκαιας.
Ο Δημάκης έχει πραγματοποιήσει 3 φορές απεργία πείνας και δίψας στις φυλακές κατά το παρελθόν, προκειμένου να πείσει τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αδειών να του επιτρέψουν να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική διαδικασία της σχολής του. Τελευταία ήταν πριν από λίγες μέρες, οπότε και του χορηγήθηκε η εκπαιδευτική άδεια, την οποία παραβίασε και αναζητείται.
Δείτε επίσης: Φυλακές Δομοκού: Κρατούμενος ξεψύχησε μετά από ξαφνική αδιαθεσία
- Δικαστική δικαίωση για τη Μαράια Κάρεϊ στη βεντέτα με τον αδελφό της Μόργκαν
- Σοκ στη Λέσβο: Προφυλακιστέος ο 37χρονος για το πολύνεκρο ναυάγιο
- Αργύρη Αργυριάδη: Αν δεν είχε έρθει το ΠΑΣΟΚ το 1981…
- Ένταση στην Ομόνοια: Άνδρας των ΜΑΤ έριξε κρότου λάμψης μέσα στο μετρό μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
- Στον αέρα οι συνομιλίες Γουίτκοφ με Πούτιν: η ΕΕ ζητά άμεση ενημέρωση από τις ΗΠΑ
![]()

