Εταιρία του Έλον Μασκ πήρε έγκριση να εμφυτεύει εγκεφαλικά τσιπ σε ανθρώπους

Η εταιρεία του Έλον Μασκ έχει αναπτύξει μια συσκευή που εμφυτεύεται ρομποτικά στον εγκέφαλο, αποκωδικοποιώντας την εγκεφαλική δραστηριότητα και συνδέοντάς τη με υπολογιστές.

Η Neuralink, η οποία πρόκειται για μία start – up εταιρεία, με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη μέσω του Twitter ότι έλαβε την άδεια των αμερικανικών υγειονομικών αρχών για να δοκιμάσει διασυνδεδεμένα εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους.

propoli

Η έγκριση από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ σηματοδοτεί σπουδαίο ορόσημο για την εταιρεία.

«Με ενθουσιασμό γνωστοποιούμε πως λάβαμε την έγκριση του FDA για τη διεξαγωγή της πρώτης κλινικής μελέτης σε ανθρώπους» ανακοίνωσε μέσω Twitter η Neuralink, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «ένα σημαντικό βήμα που θα επιτρέψει μια μέρα στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους».

Η Neuralink σχεδιάζει διεπαφή που θα εμφυτεύεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο ώστε να επιτρέπει επικοινωνία με υπολογιστές μέσω της σκέψης.

Η νέα τεχνολογία που θα δοκιμάσει στις ΗΠΑ η εταιρεία του Έλον Μασκ, αναμένεται πάνω απ’ όλα να βοηθήσει παράλυτους, ή πάσχοντες από νευρολογικές παθήσεις.

Στους μακροπρόθεσμους στόχους της είναι να συνδυάσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη

Δείτε επίσης: Θερμική κάμερα και τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύονται αρκούδες και αγριογούρουνα στις εθνικές οδούς

Loading