Ευρωβουλευτές ζητούν από την Κομισιόν άμεσες ενέργειες για τις διαφορετικές τιμές προϊόντων στην ΕΕ

Ευρωβουλευτές ζητούν από την Κομισιόν άμεσες ενέργειες για τις διαφορετικές τιμές προϊόντων στην ΕΕ

Η επιστολή που υπογράφεται από 21 ευρωβουλευτές από 16 χώρες αναδεικνύει το πρόβλημα των αδικαιολόγητα διαφορετικών τιμών σε παρόμοια προϊόντα και την επίδρασή τους στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκ των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας, καλεί την Κομισιόν να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, το οποίο πλήττει κυρίως τις μικρές και μεσαίες αγορές.

Στην επιστολή, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τον αντίκτυπο των γεωγραφικών εφοδιαστικών περιορισμών, που οδηγούν σε διαφορετικές τιμές ανάλογα με την αγορά. Καλούν την Κομισιόν να δράσει πριν το τέλος του έτους, καθώς οι πολίτες της ΕΕ αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Η επιστολή υπογραμμίζει ότι οι διαφορετικές τιμές προϊόντων υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και περιορίζουν την ικανότητά τους να επωφελούνται από την ενιαία αγορά. Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να εξαλείψει αυτά τα εμπόδια.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουν ότι οι επιχειρήσεις λιανικής και χονδρικής πώλησης θα πρέπει να μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα σε ολόκληρη την Ένωση, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό και μειώνοντας τις τιμές για τους καταναλωτές.

Καταλήγουν καλώντας την Κομισιόν να αναλάβει άμεσες δράσεις και να παρουσιάσει μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των γεωγραφικών εφοδιαστικών περιορισμών, διασφαλίζοντας την ορθή λειτουργία της ενιαίας αγοράς.

Loading

Play