Οι δράστες εγκλημάτων πολέμου θα λογοδοτήσουν, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο τουίτερ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της σχετικά με «τις αναφορές για ανείπωτη φρίκη σε περιοχές από τις οποίες η Ρωσία αποσύρεται»
«Απαιτείται επειγόντως ανεξάρτητη έρευνα» υπογράμμισε.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία είχε επισκεφθεί το Κίεβο πριν από δύο ημέρες, μίλησε για «φρικαλεότητες του ρωσικού στρατού στην Μπούτσα και σε άλλες απελευθερωμένες περιοχές».
«Αυτή είναι η ψυχρή πραγματικότητα των εγκλημάτων πολέμου του Πούτιν» υπογράμμισε η κ. Μετσόλα με ανάρτησή της στο twitter. Η ίδια σημείωσε ότι «ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι συμβαίνει. Πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις» καθώς και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.
Δείτε επίσης: Φον Ντερ Λάιεν: «Η επίθεση Πούτιν, μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις δημοκρατικές αρχές»
- Νέες βιοκλιματικές σχολικές υποδομές στο Ηράκλειο και Χανιά: Ένα βήμα προς την εκπαίδευση του μέλλοντος
- Σοβαρό τροχαίο στη Ναύπακτο: Αφαίρεση άδειας οδήγησης σε 75χρονο οδηγό μετά από επικίνδυνη σύγκρουση
- Προχωρά η χρηματοδότηση για το νέο Δημαρχείο Δομοκού και το φράγμα Νεοχωρίου
- Τραγωδία στην Κροατία: Τέσσερις νεκροί από πτώση αεροσκάφους
- Σημαντική προσθήκη για την Καλαμάτα με τον Χούλιο Αλόνσο
![]()

