“Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 443”, δήλωσε ο υπουργός της επαρχίας ΚουαΖουλού-Νατάλ, Σίλε Ζικαλάλλα, σε συνέντευξη Τύπου. Περίπου 63 άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι
Οι πλημμύρες που έπληξαν τη Νότια Αφρική προκάλεσαν 443 θανάτους, κυρίως στην περιοχή του Ντέρμπαν, μια πόλη-λιμάνι 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων στην ανατολική ακτή, σύμφωνα με νέο σημερινό απολογισμό των τοπικών αρχών, με δεκάδες ανθρώπους να φέρονται ακόμη ως αγνοούμενοι.
“Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 443″, δήλωσε ο υπουργός της επαρχίας ΚουαΖουλού-Νατάλ, Σίλε Ζικαλάλλα, σε συνέντευξη Τύπου. Περίπου 63 άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.
Οι βροχές συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές αλλά δεν είναι τόσο σημαντικές όσο τις προηγούμενες ημέρες.
“Ο κίνδυνος πλημμυρών είναι μικρός στην ΚουαΖουλού Νατάλ σήμερα”, δήλωσε ο μετεωρολόγος Πουσελέτσο Μοφόκενγκ από το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο. “Οι βροχές θα υποχωρήσουν πλήρως μέχρι την Τετάρτη και έως το τέλος της ερχόμενης εβομάδας”, είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Η Αρχαία Ελληνική διατροφή στο Πανεπιστήμιο του Yale
- Αίθριος ο καιρός το Σάββατο: έως τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία
- Πρωινό με ενέργεια: τρία ροφήματα που δίνουν ώθηση στη μέρα
- Chikungunya στην Ευρώπη: 46 κρούσματα στη Γαλλία και νέα ελληνική μελέτη για τα κουνούπια
- Σιδηρόδρομος: Η ΡΑΣ έδωσε το πράσινο φως για το ETCS, αλλά κρατά τρεις σοβαρές επιφυλάξεις
- Σοκ στην κατεχόμενη Κερύνεια: το ναυάγιο που άφησε 28 νεκρούς και πολλά αναπάντητα ερωτήματα
![]()
